Tuesday, July 24, 2012

SELASA..24 JULAI 2012...

dalam banyak2 orang yang aku sayang...kenapa masih teringat?...

gayanya memang seperti kasih yang ditinggalkan..realitinya memang betul...

aku dah cuba fikir kesalahan yang aku buat...tapi tak jumpa.

alasan yang aku dapat cuma "dah tawar hati"..katanya...

i try to start over again....eventhough looks like terhegeh hegeh kat dier so much, but,

i found something which is call "sayang"...

Yer!..aku memang dah sayang kat dier...aku cuba buat yang terbaik untuk dier...

tapi, respon daripada dier senyap jer....mungkin perkataan "SABAR" jadi isu kat aku...

kawan2 banyak nasihat kat aku supaya sabar...

Ok fine, aku memang bersabar. Tapi bilamana kesabaran diuji ketahap yang tak mampu aku nak harungi,...im start thinking negatively.

Masalahnyer memang la tak besar mana pon. tapi jadi tak keruan bile perubahan drastik berlaku lepas beberapa hari, dier terus senyap camtu je...

Bila aku call tanya kenapa diam tiba2 ni?...alasan dier terus keluar tak perlu sembang selalu,tak perlu call selalu...hmmm....memang typical problem camni...

Mungkin dier dah bosan ngan aku, mungkin dier jumpe kesalahan aku yang aku tak tau sampaikan dier terasa haty....

But, back to basic....aku pon manusia...memang tak sempurna...banyak kesalahan aku dah buat.
Tapi tu tak bermakna dier bole blah sesuka hati je...ape2 pon bole berbincang..kalu betul dier dah tak suke kawan ngan aku lagi, terus terang aje....aku pon takkan pakse dier lagi untuk kawan ngan aku...

Sekarang ni pon, dier masih berdiam diri lagi...untuk elakkan aku terus rindu kat dier, aku cuba call...perasaan ni lapang tak terkata bila dier angkat fon...tapi gaya dah lain...tanya sepatah, jawab sepatah....hmmm...mungkin itu dah cukup baik dari aku terus di ignore oleh dier...

If dier ade masalah besar sekali pon, aku cuba nak tolong dier...tapi jarang dapat tau pasal life dier....
hmmm...tapi ape boleh buat...perkataan tawar hati yang keluar dari mulut dier, memang betul2 buat aku down....mungkin aku tak bole pakse2 dier lagi...atau push dier selalu...

Tapi tu semua aku niat nak jadikan hubungan ni ok balik....kalu bole aku taknak dier rase aku dah tak pedulikan dier...coz aku masih nak usahakan betulkan balik hubungan ni...

banyak kenangan manis aku dah lalui ngan dier...tipu la kalu aku cakap aku tak pernah sayang dier...
jam ngan cincin dier bagi, aku still pegang..pakai setiap hari semampu yang bole....walaupon mungkin di haty dier mungkin dah takde tempat untuk aku...

Semua yang aku luahkan kat blog ni bukan sengaja nak kasi dier baca
(itu pon kalu dier jenguk blog aku ni).....tapi tempat aku nak luah kan ape yang dah lame berbuku kat hati ni...ikhlasnyer aku memang sayang kat dier....

Tapi orang cakap, kenapa masih teringat kat orang yang dier tak pedulikan kau lagi?

jawapanyer aku cakap:...memang jurang aku ngan dier makin jauh..disebabkan aku ada perasaan sayang kat dier, tak salah kalau aku masih mengharapkan dier terbukak hati untuk terima aku balik...dier pon tak bagi kata putus lagi samada tinggalkan dier terus. so, aku pon nekad untuk sabar jer la selagi yang aku mampu...mungkin dier perlukan ruang untuk diri dier...

ye la, aku paham, rumah keluarganya jauh, belajar pulak jauh...kawan2 di sekeliling dier la selalu jadi penawar suka duka dier....kalu aku berada di tempat dier pon, mungkin akan buat bende yang same jugak...bukan semua bende pasangan rapat macam "couple" ni bole jadi tempat berteduh atau mengadu..nak taknak, kalu ngan kawan2, bole jadi, tempat meluahkan segalanya....

even kite ada masalah ngan couple pon, then kita akan lepak ngan kawan jugak kan...so sekarang pon da masuk bulan puasa...rindu nak dengar khabar berita...tapi ape kan daya, dah jadi camni, terpakse la redha...yang penting aku harapkan life dier kat campus okay dan tak stress sangat. lagi2 bulan puasa nih...

kadang2, aku dah give untuk lupekan dier, tapi aku pkir2 balik, semudah tu je aku nak lupe bende yang aku buat tanpa pikir susah senang orang lain...so, why not kalu dier memang nak slow down, then aku pon slow down, bagi dier mase berapa banyak pon nak....cuma yang aku tak dapat nak jamin, kalu la ditakdirkan aku sebenarnnye lemah  daripada dier,  tambah pulak dugaan kalu jumpe penggantinya,.......hmmm....harap2 takde la camtu...

tapiiii...kalu selama ni hanya aku yang bertepuk sebelah tangan....berdoa la untuk diri masing2...

tapiiii...kalu aku yang tak reti jaga hati dan perasaan dier....memang la aku layak terima semua yang dah  jadi ni....

tapiii...kalu dier memang dah tawar hati sebenarnyer....takpe lah...aku redha seadanya....

tapiii..kalu masih ada ruang untuk aku dalam dirinya...itu laa "dia"yang aku kenal....takkan aku sia sia kan lagi....
































Sunday, May 20, 2012

bende yang memang tak boleh nak fikir...

mase taip ni, aku kene taip cepat2...sebab idea merapu  ni datang kejap jer....

sebenarnyer, i was suddenly thinking of unexpected things....

menjangkakan bende yang tidak dijangka....camne? bole fikir ker camtu....

menjangkakan bende yang tidak dijangka.......

menjangkakan bende yang tidak dijangka.......


bile perasaan suke datang cepat sangat...
pastu datang sedih yang lame sangat........




nak mencarut pon tak berbaloi kat sini..sebab, aku sowang yang bacem aku sowang yang taip...

Saturday, May 5, 2012

5 may 2012

dah banyak aku lalui sepanjang umur hidup ni......dah  macam2 yang aku rase...

sabar...sabar.....sabar....(booriinggg sanggaatt)

tak tau la ayat ape yang paling sesuai....

masih takde idea...whats next....?

Sunday, January 16, 2011

raye oh raye....l



mak +  abah 2,3,4,5,6......dot dot dot...atok...
tudung kelabu mak,
baju purple tu abah,

kak long takde coz beraya di kelantan,
baju merah tu abang ngah...name dier hafidz..panggil apis,
tudung biru tu aliza..panggil jaja
tudung ungu keladi tu amalia,
baju biru bekilat tuh hasif,
yang bongsu tu amin..empunyer blog ini..wakakaka


Thursday, December 9, 2010

UPTODATE : 9 DECEMBER 2010

HURMMM....tetibe terasa ade bende  nak diluahkan...

okay....since dulu sampai skang, aku rase aku dah buat banyak bende,
tapi masih rase banyak lagi yang aku nak kene buat,....


aku suke kawan ngan orang, tapi once aku da suke kat seseorang, aku akan kamikaze untuknyaa!!!
but it look stupid.....hmmm....


Tuesday, November 9, 2010

UPTODATE : 9 NOVEMBER 2010

haaaaa.....dah lame tak update blog neyh..;p....
skang waktu pagi...8 .14 a.m .....aku kat opis....

actually aku baru start praktikal ni..ni ialah minggu ke 3.......
opis aku kat DBKL...tapi bukan HQ........

opis aku kat maju junction....or TH PERDANA...tingkat 4...



                                                                       ni la dier....
hurmmm.....praktikal 2 bulan lebih..bnyak yang kene blajar..
espacially pasal sewa....and nak manage bangunan........
macam tak caya je da keje..hehehe......
susah rupenyer nak cari duit ni...kalu tak betul2, mesti tunggang tebalik..huhu...








Sunday, June 20, 2010

malam di bawah pokok ader lampu pendaflour

PERHATIAN : makhluk yang terlibat......akan ditunjukkan gambar  sahaja kerana mereka tidak mahu nama mereka disiarkan dan dikenali umum....

cuaca malam yang dingin, hening sayu dalam hati berbicara bersendirian....

TUP!.....

handphone ader sms masuk....rupenyer ajak lepak.......aku pown on jer.....
da lame tak lepak ngan diorang tuh......

kitorang pekene kat warung bawah pokok,tepi jalan raya, ader traffic light....
tiba-tiba........



ADER 5 MAKHLUK.......yang sekarang neyh memang susah nak jumpe.....


 
MAKHLUK yang nih name dier.......... . aku mesej dier, dier kate dier minum thai song. Sebab tuh muke dier cam lalok~~

PAKAIAN : BAJU SUKAN SMKBTR-RUMAH HIJAU
POSISI       : PENEMBAK HENDAP...penuh tawaduk
(ais dah habis, dier rembat cawan orang lain..)
ACCURACY : TAK TEPAT SANGAT...TAPI PEDIH GAK DIER TEMBAK
PESANAN KEPADA BELIAU : lahanat punyer budak!!!.....sakit bdow  ko tembak ais tuh!!...pedih dagu aku  syiaall!!!!








MAKHLUK yang nih name dier...................... . Order sirap bandung,tapi jadi mangsa kene tembak ngan ais yang di chew dalam mulut pastu tembak orang guner straw
PAKAIAN : BAJU JERSEY HITAM
POSISI : BERADA DI LEMBAH MAUT OLEH SEMUA PENEMBAK  CELAKA
ACCURACY : TRY NAK TEMBAK BALIK TAPI BURUK RUPE MASE NAK MASUKKAN AIS DALAM STRAW..
 PESANAN KEPADA BELIAU :tahan sakit jap...sumpah  seranah
semua penambak lahanat yang terlibat!!






                                                                         

MAKHLUK yang nih name dier......... Order milo ais...pastu makan nasi goreng dengan muke tak bersalah, kerana dia adalah dia....

PAKAIAN : BAJU T-SHIRT HITAM
POSISI       : BERADA DI SIMPANG 4,MANGSA TESTER PENEMBAK  
                      HENDAP HARAM JADAH
ACCURACY : NONE 
PESANAN KEPADA BELIAU : no komen










MAKHLUK yang nih namer dier................ Merangkap sharp shooter 
 palat yang menyebabkan berlakunyer kejadian tembak menembak..

PAKAIAN : BAJU JERSEY MANCHESTER UNITED
POSISI       : PORT TERBAEKK.....
 (maksudnyer kat mane mane dier nak tembak, dier tembak)
ACCURACY : NO SPEED LIMIT!...HANYA MENGGUNAKAN TENAGA ASLI  DARI MULUT PALAT DIER TUH!!
PESANAN KEPADA BELIAU : lawahau binti lahanat!!







                        
MAKHLUK nih name dier............ Kesian, baru balik jage kedai da nak kene kuar balik. Siap tapau nasi bungkus lak tuh....adooaii....aaaahhh!!....lantak ko!! 
PAKAIAN : BAJU ADIDAS MERAH HITAM
POSISI       : TERLUAS
ACCURACY : BOLEH TAHAN GAK DIER TEMBAK TUH...
                        HABIS PENUH AIR LIUR ATAS MEJA TUH!!...
EXTRA INFO : DIFFERENT TYPE OF WEAPON :-
                          -TELUR BUNGKUS
                          - SAYUR GORENG
                          - TISU CECAH AIR TEH AIS
                                       PESANAN KEPADA BELIAU : lain kali, takyah gune ais, lambung jer sumer 
                                                                                              bende yang ader atas meja tuh!!






SEBAGAI PENUTUP TIRAI......

KEDAMAIAN DAPAT DITUNTUT...

KEAMANAN SEJAGAT KEKAL...

SELAMA-LAMANYA.....






SEKIAN......