Wednesday, February 10, 2010

ikan keli masak lada.....

memang lapar gler!!....tak larat nak bangun.....huhuhuu..coz semalam satu hari tak makan nasi....
bler bgun tido jer....tak tau nak makan aper....
tapi nasib baik ader sorang neyh...sanggup tolong aku......
aku da tak tau nak mintak tolong kat saper...dah la kat umah terbiar sorang2....
sumpah sayup gler....

pastu aku tergerak hati nak mesej.....tapi cam malu...takut dier bz.....
mmm..tapi berani kan diri..hantar la mesej tu kat dier....
nasib baik dier reply.....dan ader kat rumah tgk tv....

aku pown dengan muke tak malu nyer.....suh dier g kdai cari makanan....
aku da lapar tahap buaye dah dibuatnyer.....

15 minit kemudian......

tibe tibe.....

titt....tiiiitt.....datang la seorang insan yang sangat steady dan cool orangnyer....
datang masuk rumah aku sambil menghulurkan lauk.....ikan keli masak lada...

aku punyer happy memang tak terkata!!!

aku ingat dier tak g cari lauk tu untuk aku...tapi...siap antar sampai kat meja makan!!
that moment....aku memang terharu gilerr.....vs......teruja......!!!!!!!

pastu dier teman aku makan lunch sorang2 kat rumah tuh....sampai aku habis makan....
dah la nasi aku terlebih air....lembik da jadinyer......

so,sepanjang tengah hari aku lepak ngan dier.....macam macam kitorang chating....
i can say that.......hari yang paling lepak n yang paling tak diduga enjoynyer sepanjang aku cuti sakit neyh...

so....kalu ko terbaca blog neyh...


you such really really great person...thats all i can say.....
kalu dulu ko bole kate aku ney bestfriend ko kat myspace ko.....
kat blog aku neyh....'jujut"...always in my heart...



Friday, February 5, 2010

4 february 2010...mmmm

hoih......malam yang sangat tertekan....sambil berdarah di kepala...
tiba tiba tergerak nak tgk inbox dalam hp neyh.....
mm....check punyer check......ader la satu sms tuh...memang dah lame gler....
4 febuari 2009....tapi kebetulan aku terbaca balik pada 4 february 2010....
setahun kowt mesej tuh menetap dalam inbox ku itu.......

mood very the down + stress...sangat sedeyh.....tak tau nak cakap ngan sape...
even my lovely gurl pown asyik teringat...huhuu....tapi taknak beban kan dier...mmmm

ku berdoa sambil memegang hanphone kuh......mengenang kembali zaman kegembiraan dgn kawan2...
dengan harapan dapat hilang rase sakit tuh....

bangun tanpa lengah....
terus gune telephone rumah.......becakap selama sejam......
sampai mak abah dah bising cakap kat tepon lamer lamer.....
tapi...dapat la luah kan semua isi hatiku.....very the lega + happy....

aku rase sangat bertuah dapat kasih seorang  sahabat yang jauh dengan aku....
sanggup luangkan mase cakap ngan aku..walaupon malam yang tak berapa nak buta....
kacau dier punyer rehat....

sangat bermakna walaupon kene bayar bil tepon banyak....lantak la...huhuu
mmmmm.....berkitab kitab kene ceramah rupenyer....suruh aku...:

usaha untuk terus bersabar....
usaha untuk terus ikhtiar.....
usaha untuk terus cuba...
usaha untuk terus berani...

dugaan makin bertambah sejak sakit...baru tau nikmat sihat bila dah sakit...
very the menyesal.....
tak tau la aku mampu berubah ke tak....yang penting..sabar....
itu lah nasihatnya kat aku....berbuih buih mulutnyer.....berkata sabar...

hinggakan momentum kehidupan ku bertambah....
hanya tuhan mampu balas jasamu....