Sunday, June 20, 2010

malam di bawah pokok ader lampu pendaflour

PERHATIAN : makhluk yang terlibat......akan ditunjukkan gambar  sahaja kerana mereka tidak mahu nama mereka disiarkan dan dikenali umum....

cuaca malam yang dingin, hening sayu dalam hati berbicara bersendirian....

TUP!.....

handphone ader sms masuk....rupenyer ajak lepak.......aku pown on jer.....
da lame tak lepak ngan diorang tuh......

kitorang pekene kat warung bawah pokok,tepi jalan raya, ader traffic light....
tiba-tiba........



ADER 5 MAKHLUK.......yang sekarang neyh memang susah nak jumpe.....


 
MAKHLUK yang nih name dier.......... . aku mesej dier, dier kate dier minum thai song. Sebab tuh muke dier cam lalok~~

PAKAIAN : BAJU SUKAN SMKBTR-RUMAH HIJAU
POSISI       : PENEMBAK HENDAP...penuh tawaduk
(ais dah habis, dier rembat cawan orang lain..)
ACCURACY : TAK TEPAT SANGAT...TAPI PEDIH GAK DIER TEMBAK
PESANAN KEPADA BELIAU : lahanat punyer budak!!!.....sakit bdow  ko tembak ais tuh!!...pedih dagu aku  syiaall!!!!








MAKHLUK yang nih name dier...................... . Order sirap bandung,tapi jadi mangsa kene tembak ngan ais yang di chew dalam mulut pastu tembak orang guner straw
PAKAIAN : BAJU JERSEY HITAM
POSISI : BERADA DI LEMBAH MAUT OLEH SEMUA PENEMBAK  CELAKA
ACCURACY : TRY NAK TEMBAK BALIK TAPI BURUK RUPE MASE NAK MASUKKAN AIS DALAM STRAW..
 PESANAN KEPADA BELIAU :tahan sakit jap...sumpah  seranah
semua penambak lahanat yang terlibat!!






                                                                         

MAKHLUK yang nih name dier......... Order milo ais...pastu makan nasi goreng dengan muke tak bersalah, kerana dia adalah dia....

PAKAIAN : BAJU T-SHIRT HITAM
POSISI       : BERADA DI SIMPANG 4,MANGSA TESTER PENEMBAK  
                      HENDAP HARAM JADAH
ACCURACY : NONE 
PESANAN KEPADA BELIAU : no komen










MAKHLUK yang nih namer dier................ Merangkap sharp shooter 
 palat yang menyebabkan berlakunyer kejadian tembak menembak..

PAKAIAN : BAJU JERSEY MANCHESTER UNITED
POSISI       : PORT TERBAEKK.....
 (maksudnyer kat mane mane dier nak tembak, dier tembak)
ACCURACY : NO SPEED LIMIT!...HANYA MENGGUNAKAN TENAGA ASLI  DARI MULUT PALAT DIER TUH!!
PESANAN KEPADA BELIAU : lawahau binti lahanat!!







                        
MAKHLUK nih name dier............ Kesian, baru balik jage kedai da nak kene kuar balik. Siap tapau nasi bungkus lak tuh....adooaii....aaaahhh!!....lantak ko!! 
PAKAIAN : BAJU ADIDAS MERAH HITAM
POSISI       : TERLUAS
ACCURACY : BOLEH TAHAN GAK DIER TEMBAK TUH...
                        HABIS PENUH AIR LIUR ATAS MEJA TUH!!...
EXTRA INFO : DIFFERENT TYPE OF WEAPON :-
                          -TELUR BUNGKUS
                          - SAYUR GORENG
                          - TISU CECAH AIR TEH AIS
                                       PESANAN KEPADA BELIAU : lain kali, takyah gune ais, lambung jer sumer 
                                                                                              bende yang ader atas meja tuh!!






SEBAGAI PENUTUP TIRAI......

KEDAMAIAN DAPAT DITUNTUT...

KEAMANAN SEJAGAT KEKAL...

SELAMA-LAMANYA.....






SEKIAN......

Sunday, June 6, 2010

tajuk cerita neyh ialah "...lepak kat downtown.."

malam yang penuh keheningan......cerah malam yang tak hujan....maknenyer bulan terang la jugak...


aku pown ajak la member aku lepak downtown.....nak cari mainan BEN 10 punyer pasal....
so....kitorang pown jalan la macam biase.....
habis semua row kitorang terjah.....lame kowt tak jalan malam malam huhuu....mmmm

(dipendekkan citer)....


yang aku lepak tuh ialah dengan (gambir sarawak),(travel & tours),(rumah bertingkat) dan yang utama skali ialah (mane ader letak cheese!!....).......itu ialah bukan nama sebenar.....harap reti..~
(alasan- sebab aku bengang dan panas ngan bende yang tepape berlaku kat aku malam tuh)...hish


lepas penat jalan....kitorang pekene la kejap....macam macam kitorang bedal....anataranya seperti berikut :


-steamboat (7 cucuk)
-air gas macam botol arak tuh 5 botol ...bak kata (gambir sarawak)
-satay ikan 12 batang....

climax bermula  disini...!!


yang aku tak tahan dan tetiber tensen tuh....aku sajer jer la nak tanye si (mane ader letak cheese!!....) neyh...

"weyh..mak ko wat chicken pie tuh taruk aper erk??...ader letak cheese ker??..cam sedap la plak aku rase pie tuh tadi......"
pastu dengan muke yang penuh dengan bencana palat alam dier tuh!!,
boleh lak cakap ngan aku balik.."maner ader letak cheese!!!".....
dalam hati aku cakap, huih? marah betul mamat neyh ngan aku!.....??


salah ke aku tanyer aper yang mak dier taruk dalam pie ayam tuh?!!
aku bukan aper...terkilan gak....
tak tau la aper yang dier bengang sangat ngan aku...huhuu.....


yang si   (gambir sarawak),(travel & tours),and (rumah bertingkat)...bole lak bantai gelak!!
siot btol!!...korang memang suke tengok aku kene bahan annnn??......
takpe...aku kasi chance jer.....


aper pown...kepada makhluk yang bernama,(mane ader letak cheese!!) bukan name sebenar,
berani ko sound aku depan sahabat handai kite tuh... ape pown terjadi...pasney...
.....ape erk?...aku pon tak tau.....
lantak la.....asalkan ko bahagia...ko paham?......


rupenyer malam tuh best gak dapat lepak ngan member...huhuu.....

citer neyh sajer jer aku nak masukkan dalam blog neyh...
at least kenangan manis aku neyh takder la gone camtu jer....
and its totally true story okeyh!!
no tokok plus!!......

hope u all enjoy ngan aku sepanjang kiter lepak.... love u bebeh!!